torsdag 13. januar 2011

Kreolsk curry med banan og eple

Denne sterke retten har jeg laget ofte, og kombineres gjerne med kreolsk ris. Eplet og bananen synes jeg tilfører retten et fint særpreg. Jeg har hentet oppskriften fra "Chef Paul Prudhomme's Louisiana Kitchen", en bok full av gode oppskrifter fra det kreolske og cajunske kjøkken.

For to personer:

300 gr kylling, hakket

1/2 ts hvitløkspulver
1 ts basilikum
1 ts chilipulver

1 løk, hakket
1 chili, hakket
2 ts currykrydder
1 ts spisskummen
1/2 ts kanel
1 ts gurkemeie
1 ts basilikum
1 ts korianderkrydder

1 eple, hakket i små terninger
1 banan, hakket i terninger
3 ss ristede pekannøtter, evt cashewnøtter
3 ss rosiner

1 dl kokosmelk
2 dl kyllingbuljong
Noen håndfuller med spinat, skylt


Kylling dekkes av hvitløkspulver, basilikum og chilipulver og legges i marinade i ca en time.

Løken, chilien og krydderet stekes i solsikkeolje og litt smør i rundt 20 min på medium varme, til løken er gyllen. Tilsett mer olje om det blir for tørt underveis.

Så tar jeg i halve eplet, bananen, nøttene og rosiner, og steker videre i ytterligere 20 min. Kyllingen og andre halve del av eplet tilsettes så og stekes til kyllingen er brunet. Kokosmelken og kyllingbuljongen helles i, og kan putre under lokk i en 15 min, til kyllingen er mør. Ha i salt, pepper og smak til med mer krydder om ønskelig. Til slutt har jeg i spinat og rører det inn til det faller sammen.

Serveres med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar