tirsdag 4. januar 2011

Ris med vårløk og selleri

Denne smakfulle risretten har jeg ofte til meksikanske måltider. Når det gjelder ris generelt, så foretrekker jeg den risen man får kjøpt i etniske matforretninger. Der har de etter min mening ris som er ti ganger bedre enn den en får på supern. Mye mer smak, fastere konsistens og ikke minst et mye bedre utvalg enn det en får på dagligvarebutikken. Etter jeg først smakte skikkelig ris, har jeg aldri gått tilbake.

Passer til to personer:

2 ss selleri
2 ss vårløk
2 fedd hvitløk
2 ss paprika

2 dl basmatiris
3 dl grønnsaksbuljong
1/2 ts spisskummen
1/2 ts chilipulver
salt og pepper

Risen skylles til vannet ikke lenger er grumsete. Fyll så opp med vann, og la det stå i bløt i en times tid. Hell av vannet.

Selleri, vårløk og hvitløk stekes i olje under svak varme i 5 min. Paprikaen tilsettes og stekes videre i 5 min. Risen has i og stekes noen minutter mens en rører jevnlig. Så tilsettes resten av ingrediensene og kokes på vanlig måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar