Jeg har ofte baguetter som tilbehør til måltider, gjerne supper som ellers hadde vært litt i letteste laget. Den siste tiden har jeg laget dem ved å blande sammen alle ingredienser på en gang og plassere det i kjøleskapet om kvelden. Når jeg kommer hjem fra jobb dagen etter, gjør jeg resten av bakingen. Godt brød tar tid!
Dette er nok til tre baguetter på rundt 30 cm hver.
4 dl hvetemel
2,5 dl kaldt vann
1 1/2 ts tørrgjær
1/4 ts salt
Bland alt sammen og elt deigen med hendene i en ti minutters tid, eventuelt noen minutter med kjøkkenmaskin, til konsistensen forandrer seg og deigen blir elastisk. Smør en bolle med litt olivenolje og legg deigen i. La deigen stå i kjøleskapet over natten.
Neste dag tar en deigen ut og strør godt med mel ut over kjøkkenbordet. Rull deigen forsiktig ut til en lang pølse, og del den i tre. Grunnen til at en bør være forsiktig er for å bevare de lufthullene som allerede har dannet seg i deigen. Jeg liker når en baguette er luftig og med masse uregelmessige store hull i. Plasser baguettene på et melet bakepapir og dekk over med et kjøkkenhåndkle. La det ligge på et lunt og varmt sted i en time, mens ovnen blir varmet opp på 260 grader. Når jeg skal ha de i, så pleier jeg å spraye vann i ovnen slik at det er litt damp. Dette for å deigen til å heve fullt ut. Ha i baguettene og lukk fort døren. Bak i 15-20 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar