Mujadarrah er vanlig mat i store deler av midtøsten, og kjennetegnes ved ris og linser blandet med karamellisert løk. Retten er billig, søt og smakfull, og full av proteiner. Jeg har holdt denne oppskriften veldig enkel, men den kan varieres i det brede, blant annet har jeg sett flere versjoner med hvitløk og spisskummen. Det viktigste i denne retten er uansett den karamelliserte løken. Jeg syntes den trengte litt syre, så jeg presset en halv sitron over til slutt. Litt yoghurt vil nok gjøre samme nytten.
2 løk, hakket
1,5 dl linser, jeg brukte en blanding av svarte, grønne og brune linser
1,5 dl brun basmatiris
nok vann til bløtlegging
5 dl grønnsakskraft
1/2 ts svart pepper
salt i ønsket mengde
1/2 sitron, saften
Ha linser og risen i en bolle, skyll noen ganger, fyll opp med vann til det rekker, og la det stå mens en steker løken.
Varm en gryte på medium varme, ha i litt vegetabilsk olje og stek løken i rundt 40-50 minutter, til løken er mørkebrun og nesten svart i farge. La bløtevannet til linsene og risen renne av, og tilsett det sammen med grønnsakskraft og salt og pepper. La det koke under lokk i 35-40 minutter. Ta av varmen, og ha i sitronsaften. Server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar