Dette er nok en oppskrift jeg har hentet fra Paul Prudhommes Louisiana kitchen. Jeg serverte det med kreolsk ris og baguetter til.
Passer til to personer:
1 1/2 løk, hakket
1/2 paprika, hakket
2 stilker selleri, hakket
1 ss smør
2 fedd hvitløk, hakket
1 laurbærblad
Salt i ønsket mengde
1/2 ts svart pepper
1 boks tomater
2 ts timian
1 ts basilikum
1/2 ts tabascosaus
2 ts sukker
5 dl rekekraft
300 dl reker, skrelt
Stek en halv løk i litt olje over høy varme i noen minutter. Skru ned varmen til middels, og ha i paprika, selleri, smør og resten av løken. Stek videre rundt fem minutter, og ha i hvitløk, laurbærblad, salt og pepper, stek to minutter og ha så i resten av ingrediensene. La det koke i minimum en halvtime, den blir dog bedre om den får koke lengre. Ha i rekene, la det koke opp igjen og server. Om det er mer praktisk, kan en lage gryta (men uten å ha i rekene) dagen i forveien, ha det i kjøleskapet og koke det opp når det passer. Ha så i rekene, la det koke opp igjen og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar