søndag 6. mars 2011

Kreolske reker

Dette er nok en oppskrift jeg har hentet fra Paul Prudhommes Louisiana kitchen. Jeg serverte det med kreolsk ris og baguetter til.

Passer til to personer:


1 1/2 løk, hakket
1/2 paprika, hakket
2 stilker selleri, hakket
1 ss smør

2 fedd hvitløk, hakket
1 laurbærblad
Salt i ønsket mengde
1/2 ts svart pepper

1 boks tomater
2 ts timian
1 ts basilikum
1/2 ts tabascosaus
2 ts sukker
5 dl rekekraft
300 dl reker, skrelt

Stek en halv løk i litt olje over høy varme i noen minutter. Skru ned varmen til middels, og ha i paprika, selleri, smør og resten av løken. Stek videre rundt fem minutter, og ha i hvitløk, laurbærblad, salt og pepper, stek to minutter og ha så i resten av ingrediensene. La det koke i minimum en halvtime, den blir dog bedre om den får koke lengre. Ha i rekene, la det koke opp igjen og server. Om det er mer praktisk, kan en lage gryta (men uten å ha i rekene) dagen i forveien, ha det i kjøleskapet og koke det opp når det passer. Ha så i rekene, la det koke opp igjen og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar