Til denne greske retten skal det egentlig brukes gigantesbønner, noe som jeg har til gode å se i en butikk i Norge, så her har jeg brukt butter beans, en stor og hvit type bønner som visstnok skal ligne. Jeg serverte dette måltidet med baguetter til.
3 dl tørkede bønner
1 løk, hakket
1 gulrot, hakket
2 stilker selleri
3 hvitløkfedd, hakket
1 boks tomater
5-6 dl grønnsakskraft
1 ts oregano
1/2 ts timian
1/2 ts basilikum
1/2 ts svart pepper
1/2 ts chilipulver
1/2 ts persille, evt en håndfull ferske
1 laurbærblad
litt fetaost
Legg bønnen i bløt og la det stå over natten. Neste dag koker en bønnene i vann i rundt 1-1,5 time, til de har en passelig konsistens.
Stek løken i litt olivenolje under medium varme rundt fem minutter. Tilsett gulrot og selleri og la det steke videre fem minutter til. Ha så i hvitløk, la det steke noen minutter før en tilsetter tomatene og grønnsakskraften, sammen med krydderet. La det koke opp, smak til og juster med eventuelt mer krydder. Tilsett bønnene før en heller blandingen over i en form. Strø over med litt fetaost og bak i ovnen på 200 grader i en halvtimes tid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar