søndag 20. mars 2011

Jambalaya med pølser og reker

Siden jeg nettopp hadde laget cajunske Andouillepølser, tenkte jeg det var en fin anledning å lage jambalaya. Denne oppskriften er inspirert av en oppskrift i Chef Paul Prudhommes Louisiana kitchen, men tilpasset mitt kjøkken. Østers er ikke akkurat billige å oppdrive, så de utgikk.

For to personer:

1/2 løk, hakket
1/2 paprika, hakket
1 selleristilk, hakket

2-3 røkte pølser
2 tomater, grovhakket
2 ss tomatpure
2 fedd hvitløk, hakket
2 vårløk, hakket
1 dl ukokt ris, jeg brukte villris
1/2 ts timian
1/2 ts chilipulver
1/2 ts basilikum
1 ts paprikapulver
1 ts pepper

200 gr reker, skrelt og med tarmene fjernet

Stek pølsene i litt vegetabilsk olje i 5-10 minutter, Tilsett løken, paprikaen og sellerien og stek videre 10 min. Deretter tilsetter jeg resten av ingrediensene, bortsett fra rekene. Så skal det koke til risen er ferdig, rundt en halvtime. Til slutt tilsetter en rekene og lar det koke opp igjen. Ta gryta av varmen. Tilsett salt og eventuelt mer krydder etter smak, og serveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar