mandag 7. mars 2011

Pasta med kikerter og bacon

Ønsker man å gjøre om dette til en litt kjappere rett kan man sløyfe å bake paprikaen, men jeg synes det gir retten en veldig god søtsmak.

For to personer:

1 paprika
100 gr bacon, skjært i små biter
4 fedd hvitløk, hakket
300 gr kikerter, bløtlagt og ferdigkokt eller fra boks
1/2 ts chilipulver

200 gr pasta, jeg bruker her penne, ferdigkokt
spinat, noen håndfuller
salt og pepper,
litt parmesan

Paprikaen bakes i ovnen på rundt 225 grader til den er svartflekket, rundt 30-45 min. Den tas så ut, skinnet fjernes og paprikakjøttet hakket opp.

Bacon stekes i olivenolje i 1 min. Hvitløken tilsettes og stekes videre under forsiktig varme i 3-4 min til det lukter godt. Så tar man i kikertene og paprikaen sammen med litt chilipulver, og steker så i noen minutter, til baconet og ertene har blandet seg godt. Jeg har så i pastaen og rører godt. Spinat røres inn til det faller sammen, og salt, pepper og parmesan tilsettes etter smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar