søndag 6. februar 2011

Doro wat

Dette er en etiopisk rett som jeg serverte med injera, yekik alisha og litt kokt kål.

For to personer:

1/2 rødløk, hakket
1 ss niter kibbeh
2 fedd hvitløk, hakket
1 ts fersk ingefær, hakket
1 ss berbere
2 kardemommefrø, knust
1 dl tørr rødvin
5 dl kyllingbuljong
2 kyllingfileter, skjært i biter

salt i ønsket mengde
2 hardkokte egg
saft fra 1 lime

Tørrstek rødløken uten olje i 10-15 minutter, til den har blitt myk. Tilsett niter kibbeh, hvitløk og ingefær og stek videre noen minutter. Ha så i berbere, kardemommefrø, rødvin, kyllingbuljong og kylling, og kok under lokk i rundt 40 minutter til kyllingen er ferdigkokt. Tilsett eggene, saltet og limesaften, kok det opp igjen og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar