søndag 6. februar 2011

Kreolsk ètouffèe med kylling

Oppskriften til denne retten er hentet og modifisert fra Paul Prudhommes "Chef Paul Prudhomme's Louisiana Kitchen". Jevningen, the roux, synes jeg gjør at denne retten minner litt om norsk brun saus. Jeg har kjørt på med svart pepper, og synes det kler retten godt.
 
For to personer: 

2 kyllingfileter, skjært i biter


1 løk, hakket
2 selleristilker, hakket
1 paprika, hakket


1 dl hvetemel
1 dl solsikkeolje
3 vårløk, hakket
3 fedd hvitløk, hakket
5 dl kyllingbuljong
2 laurbærblader


1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1 ss malt svartpepper
1 ts chilipulver
salt etter ønsket mengde


Krydre kyllingen med litt mel, paprikapulver og salt, og stek det i litt solsikkeolje i en fem minutters tid, til den er brunet. Legg til side. Så skal jevningen lages. Ha så i resten av oljen, varm det opp under middels sterk varme, og ha i hvetemelet. Rør ofte, og etter et kvarters tid, avhengig av varmen, vil jevningen være mørkebrun. Tilsett så halvparten av løken, sellerien og paprikaen, rør godt så det blander seg, og ha så i kyllingbuljongen. La dette koke under svak varme mens en fortsetter med resten av retten.


Stek resten av løken, sellerien og paprikaen i litt olje i ti minutter. Ha i hvitløk,vårløken og kjøttet og stek i to minutter, før en heller over jevningen, sammen med laurbærbladene og krydderet. La det koke i 15 minutter. Serveres med kreolsk ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar