mandag 7. februar 2011

Vegetarisk Tagine

Jeg hadde litt aubergine til overs i kjøleskapet, så jeg kom på en marokkansk rett som jeg har laget noen ganger tidligere. Gryteretter er jeg veldig glad i, de er som oftest enkle å lage, gir lite oppvask og er grei restemat. De tørkede fruktene, gulroten og det brune sukkeret gjør denne retten ganske søt. Jeg har gjerne brun basmatiris til, men det er ikke nødvendig, dette kan fint spises uten noe annet til.

For to personer:

1 løk, hakket
1 gulrot, hakket
1 søtpotet

2 fedd hvitløk
1 ts fersk ingefær, hakket
1 ts spisskummen
1 ts koriander
1/2 ts kanel

1 ss brunt sukker
6 dl grønnsaksbuljong
2-3 dl vann
1/2 aubergine
3 dl kikerter
1-2 ss rosiner
1-2 ss tørkede aprikoser, i terninger
salt og pepper

Stek løk, gulrot og søtpotet i litt olivenolje rundt 10 minutter. Tilsett hvitløk, ingefær og krydder og stek videre et par minutter. Ha så i resten av ingrediensene, og kok en time eller to under lokk, til grønnsakene er møre og bordet er dekket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar