Denne retten fant jeg i 660 curries, en bok med nok oppskrifter til et helt liv. Mangoen gir mye smak, og kokosmelken gjør at det blir en ganske kremete konsistens. Jeg brukte lyr, men en hvilken som helst hvit fisk går nok fint her. Retten er fra Kerala, en delstat sør i India. Jeg serverte det med kålporiyal og hvit basmatiris, eventuelt kan en ha med roti.
Nok til to personer:
400 gr hvit fisk (jeg brukte lyr), skjært i fileter
1/2 ts gule sennepsfrø
1 mango, i terninger, uten skall
1 ts ingefær
1 liten boks kokosmelk
1/2 ts svart pepper
1 chili, hakket
2 ss curryblader
salt i ønsket mengde
Varm en kjele med litt olje og ha i sennepsfrøene. Når det begynner å poppe, ha i resten av ingrediensene, bortsett fra fisken. La det koke opp. Legg fisken i en form, og hell sausen over. Bak i ovn i 20 min på 150 grader, til fisken nesten faller fra hverandre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar