lørdag 12. februar 2011

Kreolsk rekesuppe

Cajun og kreolsk mat er en gjenganger her hjemme, og denne suppen synes jeg er veldig god. Rekekraften lager jeg mens grønnsakene til suppen hakkes. For et komplett måltid kan man ha litt brød til.

Dette gir suppe nok til to store boller:

1/2 løk
1 selleristilk
1/2 paprika
2 fedd hvitløk
5 dl rekekraft
2-3 ss tomatpure
2 ts kreolsk krydder
1 ts tabascosaus eller tigersaus (kan sløyfes)
2 ss matfløte, evt melk om en passer vekten

200 gr (vekt før skrelling) reker, skrelt
salt og i ønskede mengder

Stek løk, selleri og paprika i olje over medium varme en 10-15 min. Tilsett hvitløken og stek videre noen minutter. Ha så i rekekraften, tomatpureen, tabasco og krydderet og kok i rundt en halvtime. Rør så inn fløten og rekene, la det koke opp, tilsett salt og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar