Niter kibbeh er klarnet smør ikke så ulikt det indiske ghee, men med tilsatt smak. Dette smøret blir mye brukt i etiopisk og eritreisk matlaging. Fordelen med å klarne smøret er at det da tåler høyere temperatur før det brenner seg. I tillegg holder det seg lengre.
250 gr smør
1/2 løk, fint hakket
1 hvitløkfedd, fint hakket
1 ts ingefær, fint hakket
2 knuste grønne kardemommekapsler, evt 1 ts malt kardemomme
1 ts bukkehornkløverfrø
1/2 ts kanel
1/2 ts gurkemeie
2 nellikspiker, evt 1/4 ts malt nellik
Smelt smøret i en liten kasserolle på svak varme. Ha så i resten av ingrediensene, og la det koke i en time. Ta kasserollen av varmen, og fjern skummet på overflaten. Så heller man det klare smøret forsiktig over i en beholder, påpasselig med at melkeproteinet og resten av grønnsakene og krydderet blir liggende igjen på bunnen. Om smøret er litt grumsete, kan man sile det i en sil eller kjøkkenhåndkle. Så kan man oppbevare det i kjøleskap og hentes fram ved bruk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar