søndag 13. februar 2011

Kålporiyal

Dette lager jeg ofte som en siderett til indiske måltider. Det er en del uvanlige ingredienser her, men en finner det meste i etniske matbutikker. Denne retten er med kinakål, men en kan like gjerne lage det med en annen grønnsak, som gulrøtter, poteter eller blomkål.

1 chili
1/3 av en kinakål
1 tomat
2 ss vann
2 ss kokosnøttmelk

1/2 ts brune sennepsfrø
1/2 ts spisskummenfrø
1/2 ts delte svarte linser (urad dal)
1/2 ts gule splitterter (chana dal)
et knivsodd asafotida (hing)
noen curryblader

Ha sennepsfrøene. spisskummenfrøene, de svarte linsene, splittertene, asafotidaen og currybladene. Når sennepsfrøene begynner å poppe, ha i chiliene og rør rundt. Ha så i kålen og tomaten, vannet og salt. Dekk med lokk, og la det koke til kålen har myknet, 20-30 min. Tilsett kokosen til slutt, rør godt og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar